Maserati -plannen keren terug naar de Formule 1

Italiaanse premium autofabrikant Maserati zou al volgend jaar kunnen terugkeren naar de Formule 1, waardoor de naamrechten voor het Haas -team worden overgenomen.
Bronnen staan ​​stevig aan dat Sergio Marchionne, CEO is van zowel Ferrari als het moederbedrijf van Maserati, Fiat Chrysler Automobiles, zich voorbereidt om het Modena -merk voor het eerst in bijna 60 jaar terug te sturen naar de Formule 1 -strijd.
Advertentie – Post gaat hieronder verder

Het aanbod biedt Haas, het enige Amerikaanse team van de sport, de allereerste grote sponsor na twee zelf gefinancierde jaren in de sport, waarbij Maserati een geruchten van € 20 miljoen per seizoen betaalt om zijn drietand te schilderen op donkerblauwe motorafdekkingen.
In feite zou het aanbod alle Ferrari V6 -aandrijflijnkosten van Haas betalen. Net als de sponsoring van Alfa Romeo over een eeuwige achtermarkering, Sauber, zou het met succes Maserati Ferrari € 20 miljoen per seizoen betalen, door middel van Haas. De kleding van Maserati-Haas is het vierde ‘Italiaanse’ team in het Formule 1-raster 2018, hoewel alleen Toro Rosso en Ferrari echt in het land zullen zijn gevestigd.
Er is nog een verbinding die misschien gunstig is voor Maserati, met het Haaschassis-vooruitgang en gebouwen gecontracteerd aan de nabije buur (en vaak medewerker) van Maserati, Dallara, terwijl het team ook de windtunneltijd van Ferrari verhuurt.
Verre van naleving van met zijn gevaar om zich terug te trekken uit de Formule 1, lijkt Ferrari te verdubbelen op de sport op de kosten van Fiat Chrysler Automobiles, waardoor een stemblok van drie teams wordt geproduceerd tegen de voorgestelde wijzigingen van de FIA ​​in de motorregels van 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *