Efficiënte Citroen C4 Cactus Airflow 2L maakt zijn debuut

Citroen’s stand op de Parijse Autoshow heeft een nieuw super-frugaal idee op basis van de C4-cactus. Het lichtgewicht, aerodynamische voertuig wordt de Citroen C4 Cactus Airflow 2L genoemd en beschikt over het economische klimaat van 2L/100 km, dat overeenkomt met 141mpg.
Momenteel is de schoonste cactus het 1,6 BlueHDI -model, in staat tot 91,1 mpg – dus hoe is Citroen precies zo drastisch verbonden aan die economie? Het heeft de drie-cilinder 1,2-liter PureTech-motor van de cactus-line-up gebracht en deze gepaard met hybridair-technologie, die perslucht gebruikt in plaats van elektrisch vermogen dat in batterijen wordt bewaard om de wielen aan te drijven.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Dat alleen al verlaagt het brandstofverbruik met 30 procent, maar Citroen heeft vervolgens een speciale bodykit en wielen gemonteerd om de aerodynamica met 20 procent te verbeteren. De bumper voor de voorkant is voorzien van luchtinlaat die onmiddellijk openen of sluiten, terwijl luiken in het wiel kunnen worden geopend of gesloten, afhankelijk van hoeveel koeling de remmen nodig hebben.
De luchtstroom profiteert ook van de typische aerodynamische trucs, zoals kleine camera’s in locatie van vleugelspiegels en een volledig platte ondertray.
Citroen heeft ook om 100 kg te ontdoen van het kerbweight van de cactus – ook een uitstekende prestatie die erover nadenkt, is al 200 kg lichter dan een basis C4 -luik. Dat wordt gedaan met koolstofcomposieten voor de veren, bootlid, achterbank, zijpanelen, vleugels, deuren en dak. Bovendien werden overal veel meer aluminium en zeer sterk staal gebruikt.
Ten slotte is de aandrijflijn geoptimaliseerd voor gebruik in deze auto. Naast het hybridair -systeem heeft Citroen een nieuwe koolstofbedekking in de motor gebruikt om wrijving te verminderen, evenals nieuwe lage viscositeit olie. Met een paar andere stappen op hun plaats, wordt de effectiviteit van de motor met 5 procent verbeterd.
Het C4 Cactus Airflow 2L -concept is de reactie van Citroen op een poging in Frankrijk om een ​​economisch voertuig van 141 mpg tegen 2020 te koop te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *