‘Ik ben er zeker van dat Colin Chapman zeer tevreden is van de Lotus Eletre’

De nieuwe Lotus Eletre is waarschijnlijk de meest opwindende en controversiële nieuwe auto die ooit door het Britse merk is gelanceerd. Een grote SUV die zwaar, duur is, kan zichzelf rijden en is gebouwd in China, niet Norfolk – wat zou Lotus-oprichter Colin Chapman erover nadenken?
Op veel manieren is het een onvermijdelijke evolutie – zoals zo veel andere autofabrikanten hebben gevonden. Deze week ziet ook de eerste officiële foto’s van de nieuwe Ferrari Purosangue, de eerste SUV van het Italiaanse merk (hoewel Ferrari het een Ferrari-hulpprogramma noemt). Wat zou Enzo Ferrari van dat maken?

Nieuwe Lotus Eletre All-Electric SUV Markeert Nieuw tijdperk voor British Merk

Vanuit een economisch oogpunt maken Lotus en Ferrari SUV’s volledig logisch; Kijk naar het succes – en contante meevaller – de Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus hebben hun makers gebracht. En we weten allemaal dat Porsche vandaag moeite moest om te bestaan ​​als het niet voor de Cayennes en Macans verkoopt.
Advertentie – Post gaat hieronder voort

De kansen zijn, die Great Company Founders zouden enorm tevreden zijn met de prestaties van de mensen die hun diensten vandaag uitvoeren. We hebben nog veel meer te horen op de Ferrari, maar met het team achter de Eletre hebben gesproken, zijn veel van Colin Chapman’s leidende principes op de auto toegepast, zelfs als het wel een grote, zware batterij zit eronder.
We worden vaak behandeld met uitzonderlijk vroege toegang tot de auto’s waar je over zult dromen of in de komende jaren komen. En soms, wanneer een dekking wordt uitgetrokken, wat we zien neemt onze adem in – voor alle verkeerde redenen. Ik hoop dat ik voor die gelegenheden een goed pokergezicht heb.
Maar toen ik eerst de ogen in de Eletre heeft geklapt, kreeg ik echt een traan in mijn oog – niet in de laatste plaats als een fan en voormalige eigenaar van een lotus. Het is echt zo goed – het is erg in de geest van Lotus, het lijkt op een lotus en het is serieus slim.
We hebben eerder gezegd wat Good Custodiërs Geely, Lotus’s Chinese eigenaren, zijn. Als de Eletre (en de nieuwe Emira) indicaties zijn van de toekomst van Lotus, dan ben ik er zeker van dat Colin Chapman inderdaad zeer tevreden zou zijn.

Klik hier voor onze lijst van de snelste SUV’s te koop ideaal nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *