Uw hotmail -e -mailadres kan u grotere autoverzekeringsrekeningen

belanden Een van de grootste autoverzekeringsmaatschappijen van het VK heeft toegegeven dat ze mensen meer in rekening hebben gebracht voor hun autoverzekering als ze een hotmail -e -mailadres aanmelden.
Onderzoekers ontdekten dat het wijzigen van het e -mailadres dat werd gebruikt voor een verzekeringsite van een Gmail One in een hotmail zorgde ervoor dat de dekkingsprijs van de auto met maar liefst £ 31,36 omhoog schoot.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

• goedkoopste auto’s om te verzekeren
Admiraal zei dat het “verschillende stukjes informatie” gebruikte om verzekeringspremies te berekenen, maar gaf toe dat domeinnamen – het gedeelte na het ‘@’ in een e -mailadres – een element waren dat het overwoog. Het bedrijf zei in een verklaring dat: “Bepaalde domeinnamen worden geassocieerd met meer ongevallen dan andere”, waarin wordt uitgelegd waarom hotmail -e -mailadressen waarschijnlijk tot hogere premies zullen leiden.
Het onderzoek, uitgevoerd door de Sun -krant, zag een reeks verzekeringstoepassingen ingediend via vergelijkingswebsites verward, Moneysupermarket en GoCompare. Door alle details hetzelfde te houden en gewoon het e -mailadres te veranderen van Hotmail naar Gmail, stegen de premies met £ 5,60 met verwarde, £ 6,57 met Moneysupermarket en £ 31,36 met GoCompare.
• Toptips om goedkope autoverzekering te krijgen
Dit is niet de eerste keer dat de praktijken van de verzekeringssector in twijfel worden getrokken: vorig jaar hebben we exclusief gemeld dat klanten maandelijks hun premies betaalden in plaats van jaarlijks tot 19 procent meer te betalen voor hun premies.
Bent u verrast dat uw e-mailadres kan worden gebruikt om uw autoverzekeringsrekening te bepalen? Doe mee met het debat in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *