VW ontkent te wijten aan £ 2,5 miljoen in London Congestion Charges

Volkswagen heeft ontkend met £ 2,5 miljoen aan gemiste Londense congestiekostenbetalingen. Burgemeester Sadiq Khan van Londen beweert dat het bedrijf het geld verschuldigd is na het emissieschandaal van 2015 dat VW beschuldigd zag van het bedriegen van emissietests.
Volgens de BBC zei Khan dat 80.000 VW -auto’s zijn uitgerust met ‘nederlaagapparaten’ die zijn ontworpen om dieselemissies te testen, in de hoofdstad werden geregistreerd. Hij zei verder dat VW ‘uiterste minachting’ had getoond voor Londenaren en het ‘verschrikkelijke gebrek aan actie van het bedrijf, omdat het’ dieselgate ‘schandaal aan het licht kwam, mag niet doorgaan’.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

De burgemeester voegde eraan toe: “Ik heb de directeur van VW ontmoet om hen aan te sporen de duizenden Londenaren te compenseren die VW -auto’s te goeder trouw hebben gekocht, maar wiens dieselmotoren nu bijdragen aan de moordenaarlucht van Londen, en ook om het transport voor Londen voor Londen te vergoeden voor Londen voor Londen voor Londen voor Het verlies van £ 2,5 miljoen van congestie -inkomsten.
“Helaas heeft VW overduidelijk gemaakt dat ze geen interesse of intentie hebben om Londenaren terug te betalen of zelfs Britse klanten die deze vervuilende voertuigen hebben gekocht. Ze ontkennen ook over hun verantwoordelijkheid om de vuile lucht van Londen op te ruimen en de schade te verminderen die hun auto’s hebben veroorzaakt. ”
• VW -emissieschandaal: Dieselgate Fix veroorzaakt Britse storingen
Een woordvoerder van Volkswagen zei echter dat zijn voertuigen die profiteren van de Londense congestiekorting van Greener Vehicle, een vrijstelling voor voertuigen met lage emissie die in 2013 werden gesloten, “dit geldig gedurende de relevante periode hebben gesloten”.
De woordvoerder voegde eraan toe: “Voertuigen kwalificeerden zich voor de korting op basis van het feit dat hun officiële CO2 -emissie -cijfer minder was dan 100 g en voldeed aan de Euro 5 -standaard. Alle voertuigen die door het NOx -probleem zijn getroffen, hebben hun Euro 5 -kwalificatie behouden.
“Verder heeft geen van de getroffen voertuigen hun officiële CO2 -emissiecijfers gewijzigd, aangezien officiële CO2 -waarden niet worden beïnvloed door de NOx -kwestie.
• London T Charge Plan: alles wat u moet weten
“Er is daarom geen basis waarop kan worden gezegd dat transport voor Londen bedragen heeft verloren als gevolg van het NOx -probleem. Daarom zijn er geen bedragen verschuldigd in compensatie. ”
De Britse baas van Volkswagen Paul Willis bestrafte eerder de suggestie dat hij de ministers van de regering heeft misleid over hoeveel het bedrijf bereid is bij te dragen aan rusten na zijn emissieschandaal.

Denkt u dat Volkswagen de rekening van de congestie moet betalen? Geef ons uw mening in de reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *