Speciale editie Aston Martin V12 Speedster DBR1 onthuld

Aston Martin heeft een nieuw stylingpakket onthuld voor de Limited Edition V12 Speedster, genoemd naar de zeer succesvolle racer uit de jaren 1950 van het merk. Het wordt de DBR1 genoemd en het heeft een reeks styling-tweaks die zijn ontwikkeld om de bekende competitieauto te imiteren.
Zoals netjes geïllustreerd door de afbeeldingen van het merk, heeft de Aston Martin V12 Speedster DBR1 dezelfde verfafwerking als zijn voorouder, waarbij een identieke schaduw van Aston Martin Racing Green deelt voor de carrosserie en clubsport witte accenten voor de roundels en pinstripes.

Nieuwe Aston Martin Vantage F1 -editie brengt racebaan uitvoering naar de weg

In een nog meer knipoog naar de racer van de jaren 1950 is het interieur van de Speedster afgewerkt in een mix van bruin leer en groene stof. Gemonteerd in de steunberen van de auto onder een paar transparante covers zijn twee racehelmen afgewerkt in dezelfde tint groen als het lichaam.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Andere tweaks zijn onder meer stevige zilveren badges en diamant omgezet 21-inch lichtmetalen wielen. De cabine krijgt ook koolstofvezelbekleding en geborsteld roestvrijstalen schakelaar, de laatste een “smaakvol hulde” aan de klassieke racer, zegt Aston Martin.
De V12 Speedster wordt aangedreven door Aston’s bekende tweevoudige 5,2-liter V12. Het ontwikkelt 690 pk en 753 nm koppel in de speedster, die via een automatische versnellingsbak naar de achterwielen wordt verzonden. Aston Martin zegt dat de Speedster DBR1 voldoende grunt heeft voor een 0-62 mph-tijd van 3,4 seconden en een topsnelheid van 198 mph.
6
Over onze adsclose deze advertentie

Aston Martin neemt momenteel bestellingen aan voor de Limited Edition Supercar. Prijzen beginnen vanaf £ 765.000, hoewel het bedrijf kopers aanmoedigt om hun auto’s te personaliseren, wat dat cijfer verder zal opblazen. De eerste leveringen zullen naar verwachting in de zomer beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *