New Electric Lotus Sports Cars Set voor 2026 Launch

Lotus heeft een nieuwe opvolger van volledig elektrische sportwagens geplaagd bij zijn gerenommeerde Elise. De Lotus EV moet in 2026 worden gevallen op een nieuw platform dat door het Britse merk wordt ontwikkeld voor gebruik in toekomstige elektrische sportwagens – en de volgende generatie Alpine A110.
Lotus, nu eigendom van de Chinese ouder Geely, heeft bevestigd dat de nieuwe Emira-sportwagen het laatste verbrandingsmodel zal zijn, waarbij elke nieuwe lotus die volgt als volledig elektrisch en gebaseerd op een reeks nieuw ontwikkelde platforms.

Lotus bevestigt vier nieuwe elektrische auto’s, waaronder twee SUV’s tegen 2026

De volgende nieuwe lotus zal een grote SUV zijn, codenaam ‘Type 132’, die in China zal worden gebouwd, samen met een toekomstige vierdeurs GT bekend als ‘Type 133’ en een middelgrote SUV, codenaam type 134.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Maar in deze stortvloed van wat de modellen van het merk ‘lifestyle’ zijn gebaseerd op een platform genaamd Premium Architecture, heeft Lotus ook plannen bevestigd voor een volledig elektrische sportwagen, die op zijn hethel -hoofdkantoor zal worden gebouwd met behulp van een nieuw platform genaamd E -Sport. Deze auto zal aankomen in 2026 en zal een volledig elektrische Elise-opvolger zijn die is ontwikkeld om naast de verbranding-aangedreven Emira te zitten.
De teaserafbeelding geeft een voorbeeld van een praktisch esprit-achtig silhouet, met een daklijn en raamlijn die in vorm vergelijkbaar lijken op die van de gerenommeerde middelste supercar van het merk, samen met een vergelijkbare puntige neus. De sterke, uitgesproken porrenten over de voor- en achterassen van de auto zijn veel meer in overeenstemming met de nieuwste taal van het merk, de taal van de prestatieauto’s, die inspiratie putten uit de Evija Electric Hypercar en de Emira.
Naast de teaser heeft het merk bevestigd dat het samenwerkt met batterijspecialist Britishvolt om de nieuwe batterijtechnologie te ontwikkelen die essentieel voor het voertuig zal zijn.

Snelste elektrische auto’s ter wereld

In de samenwerking zullen de twee bedrijven samenwerken om een ​​batterijcelpakket van de volgende generatie te ontwikkelen dat zal worden gebruikt op toekomstige sportwagens voor all-elektrische lotus. De door Britishvolt ontwikkelde batterijtechnologie zal worden gelieerd aan lotus voortstuwing en motorsystemen, en zal waarschijnlijk worden gemonteerd in lotusauto’s op basis van het e-sportplatform met behulp van een geëlektrificeerd achter-subframe genaamd Leva.
Dit subframe houdt in dat de batterij onder de vloer van de auto kan worden geplaatst, of verticaal achter de passagierscel kan worden gestapeld, om een ​​vergelijkbare gewichtsverdeling en zwaartepunt te bieden als een gemeenschappelijke middenmotorsportauto.

Lotus Managing Director Matt Wendle zei: “Lotus is verheugd samen te werken met Britishvolt om nieuwe batterijceltechnologie te ontwikkelen om de spannende prestaties te presenteren die een Lotus EV -sportwagen kan leveren. Dit zijn de eerste spannende stappen op de reis naar een geheel nieuwe elektrische sportwagen van Lotus. ”
Wat vindt u van de elektrificatieplannen voor Lotus? Laat het ons weten in de reacties …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *