Volvo kondigt een autonome reispilootsysteem aan voor een geheel nieuwe XC90

Volvo bereidt een geheel nieuwe, elektrische XC90 vlaggenschip SUV voor later dit jaar, evenals het nieuwe ontwerp zal worden uitgerust met een niet-gecontroleerde autonome rijfunctie genaamd Trip Pilot.
Het systeem ondergaat momenteel testen, evenals met de noodzakelijke overheid en beveiligingsgoedkeuringen, stelt bestuurders in staat om een ​​boek of rusten te bekijken, terwijl de auto’s en vrachtwagen naar zijn bestemming rijden. Het bedrijf stelt dat wanneer autonoom rijden wordt ingeschakeld, “Volvo -auto’s en vrachtwagens verplicht zijn voor het rijden, het aanbieden van het bestuursforts en de gemoedsrust”.

Volvo kondigt nieuwe Google-aangedreven infotainmentfuncties aan voor huidige modellen

De Trip Pilot Software -applicatie wordt opgericht in combinatie met autonome rijsoftware -applicatieprofessionals ZenseAct, samen met Sensor Business Luminar. De nieuwe XC90 zal worden uitgerust met een scala aan sensoren om zelfrijden, met vijf radars, acht camera’s en 16 ultrasone sensoren, evenals consistente over-the-air updates, de reispiloot in de loop van de tijd zullen verbeteren.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Volvo benadrukt dat het Trip Pilot alleen zal introduceren wanneer het zijn beveiliging heeft geverifieerd met uitgebreide testen, evenals na het beschermen van de benodigde goedkeuringen. Wanneer dit is bereikt, is het bedrijf van plan om eerst Trip Pilot in Californië uit te brengen, waar de omstandigheden van webverkeer en overheidsvoorschriften gunstig zijn voor zelfrijdende auto’s. Trip Pilot zal later op andere markten worden geïntroduceerd.
Het systeem wordt getest op Zweedse wegen, evenals gegevens worden verzameld uit Volvos in de VS en Europa om de ontwikkeling ervan te vergemakkelijken.
Wanneer het later dit jaar verschijnt, zal de nieuwe XC90 worden aangeboden in volledig elektrische of hybride benzinebuisjes, rijdend op het volgende generatie Spa2-platform van het Marque. We verwachten dat de nieuwe auto’s en vrachtwagen een evolutionaire stijl ten opzichte van het huidige model omarmen, evenals Volvo CEO Hakan Samuelsson hebben eerder aan Auto onthuld dat een kosten van “ongeveer € 10.000 niet onrealistisch” is voor de autonome rijoptie van de XC90.
Bekijk de allerbeste plug-in hybriden om nu te kopen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *