Volvo plant nieuwe mega-castingtechniek voor de volgende generatie Electric Automobiles

Volvo heeft bevestigd dat de all-elektrische modellen van de volgende generatie gebruik zullen maken van een nieuwe mega-casting productietechniek die mogelijk is gemaakt door een investering van £ 810 miljoen in De productiefaciliteit van Torslanda.
De eerste auto met de nieuwe technologie, die een productieversie van het concept oplaadt, zal in 2025 worden geproduceerd.

Nieuwe 2023 Volvo XC40 facelift stilletjes onthuld op configurator

Mega-casting omvat het vormen van een gedeelte van een auto met zo talrijke componenten die mogelijk in het paneel zijn ingebouwd, waardoor de complexiteit afneemt wanneer het de hoofdassemblage betreft. Het wordt gebruikt door de nieuwste auto van Tesla, de Model Y SUV.
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

Volvo is van plan de technologie te gebruiken om een ​​enkele mega-gegoten aluminium vloer pan te maken. De mega-gegoten vloerpannen voor Volvo’s volgende generatie EV’s hebben de montagepunten voor items zoals ophangarmen en elektrische motoren die al zijn ingebouwd, wat de behoefte aan een achterste subframe teniet doet. In totaal zegt Volvo dat de technologie ongeveer 100 delen uit elke auto zal bijsnijden.
Het voordeel hiervan is dat de afgewerkte auto minder zou moeten wegen, waardoor de efficiëntie van de elektrische aandrijflijn wordt verbeterd en in theorie het nog meer kan reizen voordat hij moet worden opgeladen. Er zijn ook verpakkingsvoordelen en onderweg kleine kostenbesparingen.
Volvo overweegt manieren om de technologie op te schalen, maar de ingenieurs van het bedrijf wachten op de machines om hun ambitie in te halen. Momenteel heeft het bedrijf 80.000-ton persen klaar om de achterste vloersecties te produceren.
6

“Het vervangen van 100 onderdelen door één vermindert de complexiteit van de productie, dus dat is een goede zaak,” vertelde Dr. Mikael Fermér, hoofdingenieur van Volvo voor zijn mega-casting-project, aan Auto Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *