£ 20 miljoen verwoeste Ferrari 250 GTO bracht

een ongerept voorbeeld terug van een van de zeldzaamste en meest waardevolle auto’s en vrachtwagens die ooit zijn gebouwd, een Ferrari 250 GTO, werd in 2012 verwoest in een ongeluk op een Franse racetrack. Het is nu nauwgezet teruggebracht door Ferrari’s eigen historische divisie en wordt naar verwachting ongeveer £ 20 miljoen waard.
• De meeste kostbare auto’s en vrachtwagens worden ooit op een veiling verkocht
Advertentie – Het artikel gaat hieronder verder

U kunt de allereerste rit van de 300 pk v12 Ferrari zien sinds dat ongeluk in de onderstaande video.
Herstelde Ferrari 250 GTO allereerste drive video
Tegenwoordig worden veel hedendaagse auto’s en vrachtwagens afgeschreven door verzekeringsbedrijven na schijnbaar kleine ongelukken, maar voor sommige klassiekers die geen optie zijn. Als je daarover denkt dat de laatste Ferrari 250 GTO te koop $ 52 miljoen heeft opgehaald, begin je te begrijpen waarom geld geen item was voor het herstellen van deze specifieke beschadigde Ferrari.
Slechts 39 voorbeelden van de racefokte sportwagens en vrachtwagens uit de jaren 60 werden ooit gemaakt en zijn er nog minder onderweg. Van de 250 GTO’s die overleven, worden de meeste verborgen gehouden in veilige lockups, maar miljardair Amerikaanse zakenman Christopher Cox was voldoende om op een racebaan in zijn voorbeeld te wagen in zijn voorbeeld in 2012, wat de 50e verjaardag van het model markeert.
5

Tijdens het evenement botste de Ferrari 250 GTO, met unieke blauwe en gele race -livrei, in botsing met nog een auto’s en vrachtwagen en ervoer ernstige schade. Cox besloot dat de enige keuze was om het terug te sturen naar de Ferrari -fabriek voor een volledige restauratie.
Ferrari Classiche, een divisie van het Italiaanse merk dat authentiek zijn traditionele ontwerpen herstelt met authentieke onderdelen, bracht meer dan twee jaar door met het herstellen van de auto. Er wordt verklaard dat de waarde van de auto’s en de vrachtwagen niet significant is afgenomen, dus het volledig teruggebracht voorbeeld zou snel £ 20 miljoen waard kunnen zijn als het ooit te vinden was voor veiling.
Heb je ooit een hoop geld uitgegeven om een ​​traditionele auto te herstellen? Vertel ons erover in de reacties hieronder …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *